SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/013 | 7636 Pécs, Malomvölgyi út 1/B

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SzC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Bemutatkozás

Az iskoláról röviden

A pécsi székhelyű, Baranya Vármegyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola – távol a nagyváros zsúfoltságától és zajától, ám könnyen megközelíthetően – Pécs déli külvárosi részén, egy parkerdő szomszédságában épült fel. Iskolánk a város, a megye, sőt az egész régió középiskolái között is meghatározó szerepet tölt be.

Célunk, az iskolai hagyományokat megtartva, a gazdasági változásokat figyelembe véve tájékozott, képzett, kreatív szakemberek nevelése.
 

Iskolánk a vármegye egyik legnagyobb középfokú szakképző intézménye. Az 1200 nappali tagozatos tanuló egy része bejáró, illetve kollégista.
Kiemelkedő képességű tanulóink számos győzelmet és előkelő helyezést értek el közismereti és szaktárgyakból, valamint a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyeken.  Oktatóink kellő tapasztalatok birtokában segítik a szükséges tudás megszerzését. Ennek birtokában a tanulók a Szakmajegyzékben szereplő szakmák közül választhatnak. E korszerű oktatási rendszerben résztvevők öt év alatt tehetnek érettségi vizsgát és technikusi vizsgát. A 8. osztályra épülő szakképzésben 3 év alatt, az érettségire épülő szakképzés esetén 2 év alatt szerezhetnek szakmát tanulóink.

A számítástechnika tantárgyi, tanfolyami, és szakköri tanítására alkalmasak szaktantermeink. A számítástechnika alapjaival minden tanulónk megismerkedik.

A tudományos eredmények, kulturális értékek megismerését szolgálja a tizennégyezer kötetes könyvtár , folyóirat- és fonótéka gyűjtemény.
Iskolánk aulája ünnepségek, diákrendezvények színhelye.  Az iskolánk életének nincs vége az utolsó kicsengetéssel. Szabadidejükben a tanulók különféle diákkörökben tevékenykednek. Tornatermünk a szabadtéri pályákkal együtt a tömegsport és versenysport színhelye.  
 
   
BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SzC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola

7636 Pécs, Malomvölgyi út 1/B

Telefon: +36-72-550-710

E-mail: kszki@simonyi.edu.hu

OM azonosító: 203049/013


2024Baranya Vármegyei SzC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola